1396-08-22 08:32
مصرف ماهی تازه احتمالاً ، ریسک ابتلا به ام اس را کاهش میدهد
بارها و بارها گفته اند و گفته ایم که بهتر است عزیزان مبتلا به ام اس در هفته 2 یا 3 وعده ماهی مصرف کنند...

 

مصرف ماهی تازه احتمالاً ، ریسک ابتلا به ام اس را کاهش میدهد

 

بارها و بارها گفته اند و گفته ایم که بهتر است عزیزان مبتلا به ام اس در هفته 2 یا 3 وعده ماهی مصرف کنند اگرچه هنوز نمیتوان نقش امگا 3 و ویتامین D موجود در ماهی را به شکلی قطعی عنوان کرد اما شواهد موجود نشان میدهند که ماهی تازه بخصوص ماهی های غنی از امگا 3 ( اسید چرب غیر اشباع) و ویتامین D ( از آن جمله ماهی سالمون و ساردین ) نقش مثبت در سیر و علائم بیماری ام اس دارند . در مطالعه ای جدید که نتایج آن در کنگره ام اس اروپا ( یک هفته قبل از این ) اعلام شده ، نقش ماهی تازه در احتمال ابتلاء به ام اس مورد بررسی قرار گرفته است . در این مطالعه میزان مصرف ماهی طی 12 ماه قبل از شروع علائم ام اس در 567 فرد مبتلا به ام اس و 618 فردغیر مبتلا مورد مقایسه قرار گرفت . با در نظر گرفتن سایر شرایط مانند سن ، جنس ، نژاد ، مصرف دخانیات و چند فاکتور دیگر ، نتایج مطالعه نشان داد که افرادی که ماهانه بیش از یک بار ماهی تازه مصرف کرده بودند ، با احتمال ابتلاء به ام اس کمتری ( به میزان 29% کمتر ) روبرو بودند در مقایسه با افرادی که ماهانه فقط یک بار ماهی تازه مصرف کرده بودند .

نکته مهم این که مصرف ماهی های کنسرو شده و یا ماهی خشک چنین رابطه مثبتی را نشان نداد.

بر اساس این مطالعه و مطالعات قبلی به نظر می رسد ماهی تازه نقش محافظتی در مقابل ابتلاء به ام اس دارد بطوریکه احتمال ابتلا به ام اس قطعی و یا پیش درآمد آن یعنی CIS را بطور قابل ملاحظه ای کاهش میدهد . اگرچه تا اثبات این موضوع راه درازی باقی است اما با توجه به فوائد غذاهای دریائی ، مصرف ماهی همواره و برای همه گروهها ، توسط کارشناسان تغذیه توصیه شده و بهتر است مبتلایان به ام اس هم ، آن را در سبد غذائی خود قرار دهند .

 

نظر شما